фото: , УикипедияНа 27 февруари 2015 г. е убит от неизвестен

...
фото: , УикипедияНа 27 февруари 2015 г. е убит от неизвестен
Коментари Харесай

Навършват се 6 години от убийството на Борис Немцов, един от най-големите критици на Путин

фото: , Уикипедия

На 27 февруари 2015 година е погубен от незнаен причинител с четири изстрела в центъра на Москва.

В памет на Немцов се организира ежегоден , подсилен от съветските демократични партии.

Днес се навършват 6 години от убийството на Борис Немцов. 

Немцов, един от най-големите критици на президента Владимир Путин, беше погубен през 2015 година, до момента в който се прибираше към дома си по мост наоколо до стените на Кремъл. Той работеше върху отчет, проверяващ ролята на Русия в спора в Украйна. През 2017 година Русия хвърли в пандиза мъж с присъда от 20 години за убийството и дефинира присъди сред 11 и 19 години на още четирима мъже, наказани за негови съучастници. Приближени на Немцов, както и Съединени американски щати, настояха да бъдат осъдени същинските виновници.

След убийството му опозиционните деятели започнаха да охраняват спонтанен мемориал на моста, когато общинските управляващи отхвърлиха молба за слагане на плоча там в негова чест. Градските служащи са сваляли мемориала няколко пъти през годините. Миналата седмица полицията задържа осем души, когато те се пробваха да поднесат цветя на паметника, откакто той беше демонтиран, предава news.bg.

Съюзниците на опозиционния лидер Алексей Навални, който беше наказан и пратен в наказателна колония този месец заради нарушавания на изискванията за условно освобождение, прикани последователите да поднесат цветя на моста, където е бил погубен Немцов.  Но опозицията прикани московчани да съблюдават противоепидемичните ограничения като обществено разграничаване и да носят защитни маски.

Това няма да бъде протест или шествие, " споделиха опозиционните политици. " Препоръчваме ви да се въздържате от носене на плакати. Не е належащо да давате аргументи за задържане от полицията. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР